Memur-Sen’den ‘Demokratik Açılıma’ Destek

 

 İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘Demokratik Açılım’ konusunda Memur-Sen’i ziyaret etti. Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sendikamızın Genel Başkanı Mahmut Kaçar’ın da katıldığı ziyarete konuşan Ahmet Gündoğdu, açılıma destek verdiklerini belirtti.

 

  İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘Demokratik açılım’ çerçevesinde, Memur-Sen’i ziyaret etti. Ziyarette Memur-Sen yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Atalay, konunun bir devlet projesi olduğunu, muhatabının da millet olduğunu söyledi. Milleti temsil eden kurum ve kuruluşları ziyaret ederek projelerini anlattıklarını söyleyen Bakan Atalay, Memur-Sen ailesiyle de bu düşüncelerini paylaşmaktan mutlu olduğunu söyledi. Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu olan Memur-Sen’in kendilerine olan desteklerinin de öneminin büyük olduğunu kaydetti.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise konuşmasında, ülkemizin bütün siyasi, ekonomik ve sosyolojik sorunlarının tamamının demokratikleşmeye dayandığını belirtti. Gündoğdu, millet önündeki her türlü engelin kaldırılmasından yana olduklarını da dile getirerek, her türlü sorunun çözümünde, TBMM’nin merkez olması gerektiğini kaydetti.

 

Hükümetin gündemindeki Demokratik açılımını desteklediklerini, ancak bu açılım yapılırken terör örgütü veya onun adına hareket ettiğini söyleyenlerin muhatap alınmamasını, çözüm önerileri getirilirken de şehit ailelerinin incitilmemesini istedi.

 

Bu riski ortadan kaldırmak ve sorunları daha kısa sürede çözmenin  demokrasinin bütün kural ve kurumlarıyla hakim olduğu, tam ve koşulsuz yaşandığı Türkiye idealini somutlaştıracak zihniyet değişimine bağlı olduğunu söyleyen Gündoğdu, “Bu çerçevede, atılması gereken ilk adım, bu zihniyet değişimini destekleyecek ve tekemmül ettirecek yeni bir Anayasa’yı gecikmeksizin yürürlüğe koymaktır” dedi.

 

Hazırlanacak yeni anayasanın ‘Evrensel değerler ışığında, demokratik, özgürlükçü ve sivil irade ürünü, alt başlıklarıyla birlikte demokratikleşme sorununu çözecek bir toplumsal konsensüsün oluşmasını da sağlayacak nitelikte olması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, “Sivil, özgürlükçü, erkler arası ilişkilerin ve işbirliğinin tereddüt oluşturmayacak biçimde tanımlandığı, milletine değer veren ve milletin değerlerine dayanan yeni bir anayasayla; ülkemizin ve insanlarımızın yaşadığı, yaşamak zorunda bırakıldığı sorunlar yumağındaki her konuyu, tekrar gündeme gelmeyecek şekilde çözüme kavuşturabiliriz. Bu bakış açısıyla, Devletin demokratikleşmesini, bireyin özgürleşmesini hedefleyen her tür girişimi ve bu girişmelere yol haritası olacak her açılımı önemseriz ve yukarıda saydığımız niteliklere sahip olması halinde destekleriz” şeklinde konuştu.

 

‘Demokratik açılım’ başta olmak üzere, sorun olarak ele almaktan çekinilen konulara dair çözüm önerilerinin konuşulmaktan kaçınıldığı sürece, çözüme ulaşamamanın yanında sorunun kronikleştiğinin de göz ardı edilmemesini isteyen Gündoğdu, daha sonra şunları söyledi:

 

“Kimliği, kültürel bağı, inancı ne olursa olsun sorunlarla yaşamak zorunda bırakılanların önce insan olduğunu unutmamalıyız. Türkiye Cumhuriyeti, farklılıklarını bir arada yaşamanın ve bağımsızlık için birlikte savaşmanın engeli olarak görmeyen- farklı kimliklerin ortak mücadelesiyle kurulmuştur. Devletin kuruluş temellerini oluşturan bu gerçeğe bağlı kalmak ve demokratikleşme sorununun bir parçası olarak görmek kaydıyla, farklılıklarımızdan kaynaklanan sorunları,  temeli demokrasiye ve insan hak ve özgürlüklerine dayanan ve inisiyatifin sivil iradede olduğu bir eylem planını hayata geçirerek çözebiliriz.”

 

Memur-Sen genel merkezi Mehmet Akif İnan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısının ardından Genel Başkan Gündoğdu ‘Demokratik açılım’ konusunda Memur-Sen’in görüş ve önerilerini içeren dosyayı İçişleri Bakanı Atalay’a takdim etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • PAYLAŞ :