Uzlaştırma Kurulu, Taleplerimiz Doğrultusunda Karar Verdi

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Uzlaştırma Kurulu’nun, Konfederasyonları tarafından hazırlanan talep ve görüşleri doğrultusunda karar verdiğini söyledi. Söylem sendikacılığı yerine, ayağı yere basın makul taleplerle gelen bir konfederasyonu olduklarını kaydeden Gündoğdu, “Hükümet, önündeki fırsatı kaçırmamalıdır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, kamu görevlilerine çifte bayram yaşatmalıdır” dedi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bir basın toplantısı düzenleyerek, Uzlaştırma Kurulu’nun, memur maaşlarına birinci 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için ise yüzde 4’lük teklifini değerlendirdi. Ahmet Gündoğdu, Uzlaştırma Kurulunun memur maaşlarına ilişkin kararının ardından Kamu İşveren Kurulu ile tekrar bir araya geleceklerini belirterek, ''Kamu İşveren Kurulu, kamu çalışanlarına çifte bayram yaşatacak hazırlıkla masaya gelmelidir'' dedi.

 

Gündoğdu, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Uzlaştırma Kurulu kararı sonrasındaki sürecin Kamu İşveren Kurulu tarafından ''fırsat'' olarak değerlendirilmesini beklediklerini söyledi. Masaya, Uzlaştırma Kurulu kararlarının üzerinde tekliflerle gelinmesini beklediklerini dile getiren Gündoğdu, getirilecek teklifin kamu çalışanlarını kriz karşısında koruyacak, refahtan pay verecek, ek ödeme adaletsizliğini giderecek nitelikte olması gerektiğini ifade etti.

 

Uzlaştırma Kurulunun, Türkiye'yi ve dünyayı doğru okuyarak karar verdiğini, ancak bu kararların yaptırımı bulunmadığını vurgulayan Gündoğdu, kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı tanınırken, kurulun da Yüksek Hakem Kuruluna benzer bir şekle büründürülmesini istediklerini kaydetti. Gündoğdu, Türkiye demokratikleştirilirken memurlara yönelik de açılım beklediklerini, bunun için memurların hak arama imkanlarının kamu işçileriyle eşitlenmesine ihtiyaç olduğunu belirtti.

 

Toplu görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlanmasına rağmen fırsatın kaçmadığını söyleyen Gündoğdu, “Kamu İşveren Kurulu, kamu çalışanlarına çifte bayram yaşatacak hazırlıkla masaya gelmelidir. Kamu çalışanlarına yüzde 4 artı 4 zam yapılması, 30 artı 30 lira ek ödeme verilmesi, aile yardımının 16 lira artırılması, toplu görüşme primine 10 lira ilave edilmesi şeklindeki teklifimizin dikkate alınarak masaya gelinmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

''BİRİLERİ KRİZE RAĞMEN YÜZDE 30-70 KAR AÇIKLARKEN...''

 

Ahmet Gündoğdu, bir basın mensubunun, ''Kamu İşveren Kurulunun, yüzde 2,5 artı 2,5 zam teklifini 'fedakarlık' olarak nitelendirdiğini'' anımsatarak, ''Bu bir fedakarlık mıdır, memurların yapabileceği bir fedakarlık var mıdır?'' şeklindeki sorusunu, şöyle cevapladı:

''Bize sunulan 2,5 artı 2,5 zam teklifi bir fedakarlık değildir. 'Memurları enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözleri vardır. Bunun için en azından 2010 yılında kamu çalışanlarının alım gücünün korunması gerekir. Oysa yüzde 2,5 artı 2,5 zam teklifi gelecek yılın enflasyon beklentilerinin bile atındadır. Buna rağmen yapılan bu değerlendirmeler ya uyanıklıktan ya da kamu çalışanlarının hesap bilmediği gibi bir yanılgıdan kaynaklanmaktadır. Memura yüzde 5 zam yapılmak istenirken, harçlara yüzde 8, elektriğe yüzde 10 zam yapılıyor. O zaman hesabı doğru yapalım. Tüketim mallarına yapılan zamla alım gücünün artırılmasının eşit olması gerekiyor. Kriz varsa da eşit göğüslenmesi lazım. Bir taraf baharı yaşıyorken, diğer tarafa kışa hazırlık yaptırılıyor. Bu, faturanın tek taraflı ödetilmesi anlamı taşır. Kamu çalışanları bir fedakarlık gerekirse üzerine düşeni yapacaktır. Birileri krize rağmen yüzde 30-70 kar açıklarken memurlardan fedakarlık beklemek çifte standarttır.”

 

  • PAYLAŞ :