Sağlık-Sen’den Yeni Dönemde 200 Bin Üye Hedefi

 

Sağlık-Sen, yaklaşan 15 Mayıs öncesinde 2011 Teşkilat Buluşmaları'nın ilkini Balıkesir'in Edremit ilçesinde gerçekleştirdi. Toplantı'ya katılan teşkilat mensupları, yeni dönem için 200 bin üye hedefi koydu.

 

Sağlık-Sen'in 2011 Türkiye Teşkilat Buluşmaları başladı. İlk Toplantı, 26-27 Şubat 2011 tarihlerinde Balıkesir'in Edremit ilçesinde 16 Şubeden yaklaşık 600 teşkilat mensubunun katılımıyla yapıldı.

 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, toplantıda yaptığı konuşmada, Sağlık-Sen'in hizmet sendikacılığının, her zaman ve zeminde Haktan yana olmayı şiar edinmiş bir hareket olduğunu belirterek, "Emeğimizi hizmetine adadığımız sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakları, hizmet sendikacılığı anlayışımız içinde her zaman ön plandadır. Bizim dönemimizde hiçbir zaman çalışanın sorunları geçmişte olduğu gibi bir takım ideolojik ve siyasal hedefler uğruna kullanılmamıştır. Hizmet kolumuzda, bizim yetki dönemimizle, geçmişi ayıran en net özelliğimiz bu olmuştur" şeklinde konuştu.

 

Sağlık-Sen'in aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık ilkesiyle yürüttüğü sendikal mücadele sonucu, son üç yılda Türkiye'nin en çok büyüyen sendikası olduğunu hatırlatan Kaçar, ötelerin hesabını bilerek sendikacılık yaptıklarını belirterek, "Sağlık-Sen'in büyümesi, sadece bir kurumun büyümesi değil, sağlık ve sosyal hizmet kolunda bir değerler sisteminin büyümesidir. Medeniyet Pınarımızdan beslenen hizmet sendikacılığının çalışma hayatına ve sendikal harekete kök salmasıdır" diye konuştu.

 
 
 

"HİZMET SENDİKACILIĞIMIZ OLMAZ DENİLENİ BAŞARMIŞTIR"

 

Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in yetkili sendika olarak masaya oturduğu ilk yıl toplu sözleşme hakkı konusunda ortaya koyduğu kararlılık sayesinde bugün kamu çalışanlarının toplu sözleşme hakkına kavuştuğunu dile getiren Kaçar, "Kamu çalışanının geleceği Hükümetin iki dudağı arasından kurtarılmıştır. Toplu sözleşme hakkı, hem memur sendikacılığı hem de kamu çalışanlarının hak mücadelesi bağlamında bir milattır" dedi.



DÖNER SERMAYELER EMEKLİLİĞE DE YANSILITMALI



Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, konuşmasında Torba Yasa ile birlikte yürürlüğe giren ek ödemede aylık mahsuplaşma hakkına da değinerek şunları söyledi:


"Rica yasasının kısıtlayıcılığına rağmen, 2009 yılında ilk kez yetkili sendika olarak oturduğumuz toplu görüşmelerde mutabakata aldırdığımız ek ödemede aylık mahsuplaşma konusunu, yoğun mücadeleler neticesinde Torba Yasa içinde yer almasını sağladık. Ek ödemede aylık mahsuplaşmanın yürürlüğe girmesi ile, döner sermaye gelirleri bugün itibariyle 420 TL'nin altına inmeyecek. Yıllık izin ve rapor dönemlerinde döner sermayesi kesilen çalışanlar, bu sürelerde ek ödeme alacak. Bundan sonra amacımız garanti gelirin arttırılması ve bunun emekliliğe yansıtılmasıdır."

 

Kaçar, Sağlık-Sen'in yetki döneminde çalışanların birçok sorununun çözüme kavuştuğunu söyledi.


Konuşmasında Sağlık-Sen'in yetki döneminde elde ettiği kazanımları da tek tek anlatan Genel Başkan, "2009 yılında yetkiyi aldığımızda toplu görüşmeler öncesinde bütün hazırlıkları yaparak masaya oturduk. 7 yıl masaya oturanların sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına bir şeyler yapmadığına şahit olduk. Bu nedenle masada Sağlık-Sen olmalı dedik" açıklamasında bulundu.



Kaçar, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz üzerimize düşeni yapmakla ve doğruyu söylemekle mükellefiz. Takdir Allah'ındır. Bu yıl farkı açmakla yükümlüyüz. Çünkü Sağlık-Sen'li olmak bunu gerektirir. Sorunlardan nemalananlara karşı, sorunları tek tek çözen bir Sağlık-Sen var. Yapmamız gereken tek şey sahada yaptıklarımızı anlatmak. Böylelikle daha çok büyüyen bir Sağlık-Sen olarak toplu sözleşme masasına daha güçlü oturacağız."

 

 

 

"SÖZLEŞMELİ UYGULAMASI MUTLAKA SONA ERMELİDİR"



Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, konuşmasında Sağlık-Sen'in sözleşmeli çalışanlar için elde ettiği kazanımlara da değindi. Sözleşmeli personel uygulamasının yanlışlığını bir kere daha eleştiren Kaçar, bu uygulamaya derhal son verilmesi gerektiğini ifade etti. Kaçar, Sağlık-Sen'in hizmet sendikacılığı farkıyla sözleşmelilerin becayiş, askerlik dönüşü işe başlama, eş durumu tayini, doğum izni gibi hakları elde ettiğini hatırlattı. Kaçar, Torba Yasa ile birlikte sözleşmelilerden damga vergisinin de kaldırıldığını yine bunun yanında eşi çalışmayan sözleşmelilere kadrolularda olduğu gibi aile yardımı geldiğini sözlerine ekledi.

 

Genel Başkan, konuşmasında sözleşmeli çalışanlara iki müjde de verdi. Kaçar, Sağlık Bakanlığının Mayıs ayında büyük bir personel alımı yapacağını belirterek, "Biz 4/B'li boş pozisyonlara mevcut çalışanlara nakil hakkı tanınması için yoğun bir çaba sarf ettik. Bakanlık da bununla ilgili taslak hazırladı ve Başbakanlığa gönderildi. Mayıs alımından önce bunun çıkacağını temenni ediyorum. Ayrıca tüm çalışanları tek çatı altına alacak yasa da son aşamaya gelindi" dedi.



"SENDİKAL VİZYONUMUZ İNSANLIĞA HİZMET"



Toplantının 28 Şubat post-modern darbesinin arifesinde yapıldığını da vurgulayan Mahmut Kaçar, demokrasinin önemi üzerinde durdu. Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in her zaman darbelere karşı dik bir duruş sergilediğini ifade eden Kaçar, "Demokrasi dışı müdahalelere asla prim vermedik" dedi. Kaçar, demokrasiyi gündeme getirmelerinden rahatsız olanları da eleştirerek, Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in çalışanların hakları için mücadele etmenin yanında, ülkesinin ve insanlığın geleceğini de dert edindiğini sözlerine ekledi.

 

Kaçar konuşmasını şöyle tamamladı:
Sağlık-Sen'in hedefinde insanlığa hizmet var. Arkamızda bu mefkureye inanmış bugün itibariyle 110 bin, Mayıs 2011 itibariyle inşallah, 130 bin üyemiz var. Biz hiçbir zaman klasik ücret sendikacılığı yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Biz geleceğin demokratik, adalet temelinde şekillenmiş, sivil Türkiye'sini kurmanın mücadelesini verdik. Bizim sendikal vizyonumuzda, öz değerlerine bağlı bir Türkiye sevdası var. Ekonomik ve sosyal adalete kavuşan bir toplum var. Güçlünün haklılığının son bulup, haklının güçlü olduğu bir hukuk devleti var. Bizim sendikal vizyonumuzda, tarihsel medeniyet kurgumuzla, içinde yaşadığımız çağı kurtarmanın ideali var. Sendikal gücümüzü, enerjimizi, sinerjimizi, bugün olduğu gibi yarın da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını korumaya, ekonomik ve sosyal refahını geliştirmeye, ülkesinin ve milletinin geleceğine adamaya devam edeceğiz.
Bunu yaparken de, arkamızda, her zaman olduğu gibi Sağlık-Sen'in hizmet sendikacılığı rotasını belirleyen tek güç olan Sağlık-Sen Teşkilatı olacaktır. Ve bu teşkilat, Sağlık-Sen'in hizmet sendikacılığı çatısı altında önümüzdeki dönem en az 200 bin üyeyi buluşturma hedefine kilitlenmiştir. Sağlık-Sen teşkilatının bu mücadele ruhunu ve azmini alkışlıyorum."

 

METİN MEMİŞ: ALDATAN VE ALDANAN YAPILARDAN UZAK DURDUK

 

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Metin Memiş de Sağlık-Sen'in 15 yılını geride bıraktığını anımsatarak, "Yola çıkılan günden bugüne; bizimle tanışır tanışmaz kendini bu coşkun suya atan, bu yükün altına giren, er de olsa geç de olsa aramıza katılıp bizimle aynı ruhu yakalayan, aynı mefkureye inanan siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Aldatan ve aldanan yapılardan uzak durduklarını da ifade eden Memiş, sabırla yol aldıkları çalışmalarda, samimiyetlerini sürekli muhafaza ettiklerini belirtti. "Yüzü geleceğe dönük olarak geçmişi hatırlayan kişi, nereye gittiğini iyi bilir" diyen Metin Memiş, bugün birkaç yıl önce hayal ettiklerinden daha ileri hedeflere ulaştıklarını sözlerine ekledi. Memiş, sendikal mücadeledeki kararlılıklarının bundan sonra da aynı şekilde olacağını vurguladı.

 

MURAT ÖZDEMİR: SENDİKACILIĞI KAĞIT PARÇASINA ATILAN İMZADAN İBARET GÖRMÜYORUZ

 

Sağlık-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Murat Özdemir ise Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi sıfatıyla ilk kez geniş katılımlı bir toplantıya katıldığı ifade ederek, bunun kendisi açısından büyük önem taşıdığını hatırlattı. Özdemir, Sağlık-Sen'in büyük hedefleri ortaya koyan ve bunları gerçekleştiren bir teşkilat olduğunu belirtti. Sendikacılığı kağıt parçasına atılan bir imzadan ibaret görmediklerini de söyleyen Özdemir, "Hedefimiz, Sağlık-Sen ailesinin halkalarına yeni kişileri ve nihayetinde tüm mesai arkadaşlarımızı eklemek olmalı. Biz ne kadar büyürsek, bu ülkede doğrunun sesi, hakkaniyetin sesi, inancın sesi; yani bizim sesimiz o kadar güçlü çıkar" dedi. Özdemir, yeni dönemin hizmet sendikacılığı vizyonunun köklerini derinlere salma dönemi olacağını da kaydetti.

 

MUSTAFA ÖRNEK: SAĞLIK-SEN SÜREKLİ İLERİYİ HEDEFLİYOR

 

Sağlık-Sen Genel Mali Sekreteri Mustafa Örnek de teşkilat çalışanlarının heyecanının kendisini mutlu ettiğini belirterek, bu heyecan ve kararlılığın 15 Mayıs'ta yetkiyi daha güçlendirerek Sağlık-Sen'i Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü yapacağını belirtti. Örnek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gücünü üyelerinden alan, sorunları bütün boyutlarıyla ele alıp gerçekçi önerilerini de beraberinde sunan, statik, ideolojik yapı ve düşüncelere takılıp, bu yapılardan güç almaya çalışmayan, aldığı kararlarda siyasi yapılardan değil, üyelerinden destek ve bilgi alan Sağlık-Sen, kamuda hizmet sendikacılığının bayrağını başarı ile taşımaktadır." Mustafa Örnek, Sağlık-Sen'in sendikal vizyon açısından sürekli ileriyi hedeflerini kaydetti.

 

SEMİH DURMUŞ: ETKİN BİR SENDİKA OLARAK HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

Sağlık-Sen Genel Basın ve İletişim Sekreteri Semih Durmuş da Sağlık-Sen'in yetkiye giden sürecini özetleyerek, "Üç yıl önce kader birliği yaptığımız arkadaşlarla birlikte yetki hedefi koyduk. Bu inançla göstermiş olduğumuz ilk toplantıdan sadece 14 ay sonra yetkiyi aldık. Şimdi amacımız ise 15 Mayıs sürecinde yetkin ve etkin bir sendika olarak yeni hedeflerimizi gerçekleştirmektir" açıklamasında bulundu. Sağlık-Sen'in başarısının inanmışlığın bir sonucu olduğunu vurgulayan Durmuş, Sağlık-Sen teşkilat mensuplarını engel tanımayanlar olarak tanımlayıp, sürece emek veren herkese teşekkür etti. Durmuş, toplantının hayırlar getirmesini dileyerek, konuşmasına son verdi.

 

MUSTAFA KULLUK: SENDİKALARIN RİCACI POZİSYONU SONA ERDİ

 

Sağlık-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Mustafa Kulluk ise konuşmasında 12 Eylül referandumunun kamu çalışanları açısından önemine değindi. Kulluk, "Referandumla sendikaların ricacı pozisyonu sona verdi ve sendikalar toplu görüşme masasında eşit şartlarda oturma hakkını elde etti. Toplu sözleşme hakkının elde edilmesiyle bugün önümüzde büyük sorun gibi görünen birçok konunun çözüme kavuşmasının yolu açıldı" dedi. Sağlık-Sen'in iki yıllık yetki döneminde Kurum İdari Kurulu Toplantıları ve Toplu Görüşmelerde elde ettiği kazanımları da anlatan Mustafa Kulluk, Sağlık-Sen'in toplu sözleşme masasında üyesinden aldığı güçle daha etkin olacağını söyledi.

 

MENDERES TURBAY: AZİM VE KARARLILIKLA BAŞARIYA ULAŞMAK

 

Sağlık-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Menderes Turbay da bir konuşma yaptı. Konuşmasında memur sendikacılığının bugün geldiği nokta hakkında kısa bilgiler veren Turbay, Sağlık-Sen'in geçen üç yılda üye sayısını 110 binin üzerine çıkardığını ifade ederek, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti. Toplu görüşme sürecinin artık geride kaldığını da hatırlatan Menderes Turbay, kamu çalışanlarının bundan sonra toplu sözleşme yapacağını, grev ve siyaset hakkının da verilmesi gerektiğini ve bunu her platformda dile getirdiğini, bu konudaki kararlı mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Turbay, "Azim ve kararlılıkla, başarıya ulaşmak için, ümitsizliğe düşmeden, zorluklara karşı sabretmesini bilerek, hiçbir zaman yılmadan ve mücadeleyi bırakmadan, yolumuza devam edeceğiz" dedi.

 

 

TOPLANTIDAN NOTLAR:

 

2011 Türkiye Teşkilat Buluşmaları'nın ilk gününde Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, şube başkanlarıyla; diğer Genel Merkez Yöneticileri de şube yönetimlerinde bulunan sekreteryalarıyla yeni dönem hedeflerini konuştu.

 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, toplantının sonunda şube başkanlarını kürsüye davet ederek, 15 Mayıs öncesindeki üye hedefleri konusunda söz aldı.


Toplantıya; Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul 1 ve 2 Nolu Şubelerimiz, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Tekirdağ, Uşak ve Yalova şubelerimiz katıldı.

 

Toplantıdan Görüntüler:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • PAYLAŞ :