Memiş: Türkiye’nin Güçlü Geleceğini Temsil Ediyoruz
05 Mart 2016, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatının taşıdığı ruhun, Türkiye’nin güçlü geleceğini temsil ettiğini söyledi.

Sendikamız tarafından düzenlenen, Teşkilat Eğitim Toplantıları’nın 4.sü Mersin’de yapılıyor. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkanımız Memiş, sendikal çalışmalarımızın yanı sıra ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Sağlık-Sen ve mensubu olduğumuz Memur-Sen camiasının omuzlarında ilerleyen bu hareketin, kadim medeniyet topraklarımızda iyiliği ve adaleti hakim kılmak için yaşadığını ifade etti.

Sağlık Sen kadroları olarak Hak’tan aldığımız ilhamla haksızlığa karşı, zulme karşı çok değerli bir duruş sergilediğimizi belirten Memiş, ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki oyunları hep birlikte gördüğümüzü, birliğimizi, kardeşliğimizi, mefkuremizi yok etmek için en kirli, en vahşi planların sergilendiğini dile getirdi.
Her türlü değeri kirli ruhlarıyla kirleten şer odaklarının asla hedefine ulaşamayacağını, onların umudunu kıracak olanın bu ailenin mensupları olduğunu söyleyen Memiş, “Biz dik durduğumuz sürece, değerlerimize ve mefkuremize bağlı kaldığımız sürece, hiçbir zaman bu vatanda, iyi kötüye muhtaç olmayacaktır. Belaların, kötülüğün def edilmesi, iyiliğin ve güzelliğin hakim olacağı yeniden istikrarlı bir Türkiye için Memur-Sen olarak, Sağlık-Sen olarak bizler buradayız” dedi.

MEMUR-SEN, MEDENİYET SENDİKACILIĞI İÇİN YOLA ÇIKTI
Memur-Sen’in 20 yıl önce değerler sendikacılığı, medeniyet sendikacılığı iddiasıyla yola çıktığını ifade eden
Metin Memiş, Merhum Mehmet Akif İnan ve yol arkadaşlarının, hak ve adalet temelli dönüşüme öncülük etmesi için Memur Sen’i kurduğunu da söyleyen Genel Başkanımız, “Soyunduğu değerleri yeniden kuşanan bir milletin inşası için seferber oldular. Davamız insan dediler. O ve arkadaşları; Siyaset kurumu, bürokrasisi, sivil toplum örgütleri ile memleketin topyekün içinde bulunduğu zaaftan ancak aslına rücu ederek kurtulacağına yürekten inandılar. Hakiki imanın yürekten taştığı gibi, Hakka yönelmiş bu hareketin de sel gibi gönüllere akacağından şüphe duymadılar. Çok şükür onların başlattığı bu yolculuk, bugün bizlerin gayretiyle hedefinden şaşmadan daha emin, daha güçlü adımlarla yoluna devam ediyor. Hamd olsun Rabbim bu yolun yolcularının yüzünü kara çıkartmadı. Savunduğumuz hak temelli değişim felsefemiz ve ilkesel duruşumuz, çalışma hayatında ve milletimiz nazarında çok güçlü destek buldu. Ve bugün, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olmanın hakkını verebilmek için, daha büyük sorumluluklar yüklenmiş olarak, yolumuza devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

ŞİMDİ YARINLARI KAZANMA ZAMANI
Konuşmasında, ‘Şimdi yarınları kazanma zamanı’ diyen Genel Başkanımız, yarınları kazanabilmek için de dünü, millet düşmanlarını, hakikat düşmanlarını, sömürü düzeninin devamı için fitne üretenleri, ülkesinin geleceğini küresel güçlere peşkeş çekenleri unutmayacaklarını kaydetti.
İnsan merkezli, medeniyet köklerimizi yansıtan yeni bir Anayasa istediğimizi söyleyen Genel Başkanımız Memiş, Türkiye’yi kuşatan 80 yıllık sömürü düzenini, böl parçala yönet politikalarını tarihe gömmeye kararlı olduğumuzu belirtti.
Ülkenin vesayet, etnik bölücülük ve terör mikroplarından arındırılması gerektiğini söyleyen Memiş, bölücü terör örgütü mensuplarıyla küresel uzantılarının açtıkları hendeklere gömülene kadar terörle mücadeleye sonuna kadar destek vereceklerini söyleyen Memiş, “Kardeşlik hukukumuzu, ümmet şuurumuzu güçlendirerek namerde fırsat vermeyeceğiz. Bombalarla, tuzaklarla, intihar saldırılarıyla bu milleti yıldırmaya, birlik ve beraberliğini bozmaya, kardeşlik hukuku yerine ayrımcılık tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

ONURLU BİR MESLEĞE SAHİBİZ
Kısa bir süre önce, Nusaybin ve Cizre’nin yanı sıra Mardin’e bir ziyaret gerçekleştirerek, sağlık çalışanlarını ziyaret ettiğini de hatırlatan Genel Başkanımız Memiş, bu ziyaret sonrası nasıl onurlu bir mesleğe sahip olduklarını bir kez daha görmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
Hiçbir kamu hizmetinin verilemediği şartlarda sağlık çalışanlarının görevleri başında olduğunu söyleyen Memiş, çocuk, yaşlı demeden ölüm kusan, öldürdükleri insanın sayısını bilmeyen canilere karşılık, can kurtarmak için canını ortaya koyan sağlık çalışanlarının bir destan yazdığını ifade etti.
Sağlık çalışanlarının Hakk’ın itibarını kazandığına olan inancını dile getiren Memiş, bu itibarı kazanan emeğin kimse tarafından itibarsızlaştırılamayacağını söyleyen Memiş, şimdiye kadar buna izin vermediğimizi şimdiden sonra da izin vermeyeceklerini belirtti. ‘Devletin şefkat elini temsil eden sağlık çalışanlarımız, sosyal hizmet çalışanlarımız, sorumluluklarını nasıl layıkıyla yerine getiriyorsa, her türlü zorluğa ve fedakarlığa katlanıyorsa, devletimiz de onlara karşı devlet olmanın gereğini yerine getirmeli ve adil ve güvenli çalışma koşullarını sağlamalıdır’ şeklinde konuşan Memiş, çalışanlara güvenli iş koşulları sağlanması gerekirken, memurun iş güvencesinin tartışılmasını, haksızlık olarak değerlendirdi.

HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK VE TALEPLERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Önümüzdeki dönemde daha adil bir döner sermaye sistemi için mücadele edeceğimizi söyleyen Memiş, uzun süredir mücadelesini verdiğimiz ek ödemelerin emekliliğe yansıması talebinin mutlaka hayata geçirileceğini, vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının yanı sıra 4/B ve 4/C’lilerin kadroya alınmasının takipçisi olacağını belirtti.
Sosyal ve üniversite hastaneleri çalışanlarının taleplerinin de takipçisi olacağını söyleyen Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, beklentilerinin daha ilerisinde bir hizmet anlayışı sergileyerek, çalışanların gönüllerini kazanmaya devam edeceğimizi vurguladı.

Sağlık Sen teşkilatının insanımıza ve milletimize hizmet davasında her zaman onur verici bir mücadele ortaya koyduğunu da söyleyen Memiş, hizmet sendikacılığı bayrağını her yıl yeni bir zirveye taşıdığımızı, bundan sonra da yeni zirveler kovalamaya devam edeceğimizi dile getirdi.
4. Bölge Teşkilat Toplantısı’na Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Karaman, Konya, Kilis, Batman, Mardin, Siirt şubelerimiz katılıyor.

TEŞKİLAT EĞİTİMİ YAPILACAK
Eğitim Programımızda, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek teşkilatımıza mevzuat ve toplu sözleşme kazanımlarımız hakkında sunum yapacak ve katılımcıların sorularını cevaplandıracak. Programın kalan kısmında ise SASAM İşgücü Politikaları ve Sendikal Haklar Direktörü Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın ‘Değer Sendikacılığı’, Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı da sosyal medyanın doğru kullanım teknikleri, Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ da, Temsilci Etkileşim Becerileri konulu sunum yapacak. Programda ayrıca, sendikamızın uzaktan eğitim programını bitiren temsilcilerimize sertifikaları da verilecek.

Teşkilat Eğitim Toplantılarımızın 4.sü, Star Gazetesi Yazarı Selahattin Eş Çakırgil’in “Son 300 Yıl ve Geleceğin Türkiye’si” konulu konferansıyla başlamıştı.

 

 

PAYLAŞ :