Tıbbi Sekreterlik Görevini Bu Bölümden Mezun Olanlar Yapmalı
29 Kasım 2018, Perşembe

Ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen Diplomalı Tıbbi Sekreterler Derneği temsilcileri, Genel Başkanımız Metin Memiş’i ziyaret etti. Sorunlarını ve kadro taleplerini Genel Başkanımız Memiş’e ileten tıbbi sekreterler, tıbbi sekreter alımlarında bu bölümden mezuniyet şartı getirilmemesi sebebiyle iş bulmakta büyük sıkıntı çektiklerini ifade etti. Genel Başkanımız Metin Memiş’ten bu taleplerine destek isteyen tıbbi sekreterler, yeni alımlarda bunun gerçekleşmesi halinde yaşadıkları bir mağduriyetin sona ereceğini dile getirdi.

MEMİŞ: TIBBİ SEKRETERLER, BÖLÜM MEZUNLARINDAN ALINMALI

Genel Başkanımız Metin Memiş ise konuşmasında, tıbbi sekreterlik görevi için bu bölümünden mezun olanların tercih edilmesi talebinin doğal bir hak ve hayata geçmesi gereken bir uygulama olduğunu söyledi. Sağlık hizmetlerinde kalite ve verimliliğin önemine dikkat çeken Memiş, tıbbi sekreter olarak görev yapacak sağlık personelinin bu okuldan mezun olması halinde bu görevi daha iyi bir şekilde yerine getireceğini vurguladı. Sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü altında ezildiğini ve ek istihdam yapılması talebini her platformda dile getirdiğimizi de belirten Memiş, “Şehir hastanelerinin açılmasıyla personel açığı iyice ortaya çıkmıştır. Her alanda sağlık personeli alımı yapılarak, çalışanların iş yükü hafifletilmelidir. Tıbbi sekreter olarak alınacaklar için de bu okuldan mezun olma şartı getirilerek bu mağduriyet önlenmelidir” şeklinde konuştu.

Tüm meslektaşlarını temsilen ziyarete geldiklerini belirten Diplomalı Tıbbi Sekreterler Derneği üyeleri de, sağlık hizmetinde tıbbi sekreterliğin büyük bir öneme sahip olduğunu ve bu işi alanında uzman, eğitimini almış kişilerin yapabileceğini ifade etti. Türkiye genelinde tıbbi sekreterlik bölümünden mezun olmuş ve atanamayan, iş bulamayan binlerce mağdurun olduğunu belirten temsilciler taleplerini dinleyen ve destek olacağını söyleyen Genel Başkanımız Metin Memiş’e teşekkür etti.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :