Sağlık Çalışanlarına Yönelik Düzenlemeler Memnuniyet Verici
19 Kasım 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, riskli bir ortamda çalışan ve şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına yönelik düzenlemelerle pozitif duyarlılık gösterilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Batman Şubemizin 4. Olağan Genel Kuruluna katılan Metin Memiş, burada yaptığı konuşmada TBMM’de kabul edilen ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Zahir Seven ve Maruf Yalçın’ın aday olduğu Genel Kurul'da Batman Şube Başkanlığına Maruf Yalçın seçildi.

Meclis Genel Kurulunda kabul edilen 'Sağlıkta Şiddet Yasası' ile daha önce gündeme getirdiğimiz bazı konulara ilişkin yapılan iyileştirmelerle sorunlara çözüm üretilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Genel Başkanımız Memiş, sağlık çalışanına bile şiddet uygulayabilen bir insanın toplum içinde yer almasının başlı başına sorun olduğunu belirtti. Sağlık hizmeti veren kurumların çalışma ortamlarına göre şiddet riski son derece yüksek olduğunu vurgulayan Memiş, yapılan düzenlemelerle sağlık çalışanlarına bu şekilde pozitif bir duyarlılık gösterilmiş olmasının son derece önemli olduğunu söyledi. Artık şiddete uğrayan tüm sağlık çalışanlarımız için karakolda ifade verilmesi işleminin son bulduğunu aktaran Memiş, kolluk güçlerinin şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının işyerinde ifadesine başvuracağını dile getirdi. Ayrıca yeni yasayla birlikte ‘Aile Sağlığı Elemanı’ tanımının ‘Aile Sağlığı Çalışanı’ olarak değişmesinin memnuniyet verici olduğunu da belirten Memiş, bu konudaki talebimizin karşılık bulmasının önemli olduğunu ifade ederek  “Aile hekimlerimizin izinleri konusunda yaşanan belirsizliğin giderilmesi açısından yapılan düzenlemeyi olumlu karşılıyoruz. Aile sağlığı çalışanlarımızın hakları ile ilgili mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz” şeklinde konuştu. TBMM’den çıkan Sağlıkta Şiddet Yasasının takipçisi olmaya devam edeceğimizi söyleyen Memiş, “Bu konuda gerekli çalışmaların yapılması ve caydırıcı sonuçlar oluşması için teşkilatımızdan aldığımız güçle mücadelemiz sürecek” dedi.

Genel Başkanımız Metin Memiş’in yanı sıra Batman Şubemizin Genel Kurul’’una Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak, Himmet Bayar, Mustafa Örnek, Abdülaziz Aslan, Adıyaman Şube Başkanımız Yasin Barutçu, Ağrı Şube Başkanımız Fevzi Mağal, Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu, Siirt Şube Başkanımız Vesim Eviz, Şanlıurfa Şube Başkanımız Abdülkadir Yabir, Kars Şube Başkanımız Hasan Yazıcı, Mersin Şube Başkanımız Şemsettin Karadoğan ve Muğla Şube Başkanımız Yusuf Dural katıldı.

               

Batman Şubemizin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Maruf Yalçın, Şube Başkan Vekili Salih Güzel, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selahattin Kaçan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emrah Toy, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sezai Birel, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muharrem Tural.

PAYLAŞ :