15 Temmuz’da Yapamadıklarını Ekonomiyle Yapmak İstiyorlar
13 Ağustos 2018, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan’ın katılımıyla Erzurum Şubemizin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel Kurula tek listeyle giren Erzurum Şube Başkanımız Abdullah Duman yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Burada konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, yıpranama payı ve gündeme dair açıklamlar yaptı. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bilincinde olduğumuzu söyleyen Metin Memiş, “15 Temmuz’da istediklerini elde edemeyenler, şimdi ekonomik kriz ile bunu gerçekleştirmek istiyorlar. Ancak başaramayacaklar. Türkiye, birlik ve beraberlik içinde bu sürecin üstesinden gelecektir. Bu süreci aşmaya yönelik olarak ekonomi yönetimiyle ilgili açıklanan yol haritasını önemsiyoruz ve destekliyoruz” şeklinde konuştu.  ABD’li terör örgütü mensubu ve destekleyicisi Papaz Brunson bahane edilerek Türkiye’ye karşı dolar üzerinden operasyon çekilmeye çalışıldığına dikkat çeken Memiş, “Ülkemiz bu kuşatma çalışmalarına ve yaptırım adı verilen kirli oyunlara boyun eğmeyecek, bu süreci de atlatacaktır. Bu anlamda açıklanan ekonomi politikasını destekliyoruz. Ekonomi yönetiminde en önemli husus kararlılık ve sürdürülebilirliktir. Ve açıklanan yol haritasında bunu görüyoruz. Bu sebeple başarılı olacağına olan inancımız tamdır. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bu süreçte milletimizin, devletimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE AŞACAĞIZ

Metin Memiş, içinde bulunduğumuz sürecin etkileri olacağını da belirterek, milletçe yapacağımız fedakarlıkla bunun da üstesinden gelineceğini kaydetti. Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını belirten Memiş, egemenliğimize müdahale niteliğindeki her türlü dayatmanın karşısında dik durulduğunu ifade ederek, “Karşılarında el pençe divan duranlara, her istediklerini yaptırdıkları yönetimlere alışan ABD, artık Türkiye’nin eski Türkiye olmadığının farkına varmalıdır. Dünya ABD’den ibaret değildir. ABD, müttefik olarak gördüğü Türkiye’nin gerçek müttefiki ise,  buna göre hareket etmelidir” dedi.

YIPRANMA PAYI MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Sendikal konulara yönelik açıklamalarda da bulunan Metin Memiş, sağlık çalışanları için çıkarılan yıpranma payının, Sağlık-Sen’in bir talebi ve kazanımı olduğunu hatırlattı. Yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçmesinin talebimiz olduğunu söyleyen Memiş, bu gerçekleşene kadar mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti. Torba yasada hekimlerin emekli maaşlarına artış yapıldığına da dikkat çeken Memiş, sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu, emeklilikte düşük maaş alanın sadece hekimler olmadığını dile getirdi. Diğer sağlık çalışanlarının emeklilikte yaşadıkları düşük maaş mağduriyetinin de giderilmesi gerektiğini ifade eden Memiş, “Bunun için ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır. Sözü verilen 3600 ek gösterge bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçmelidir. 3600 ek gösterge gerçekleştiğinde bir hemşire arkadaşımızın emekli maaşında 500-550 TL, emekli ikramiyesinde de 25-30 bin TL’lik bir artış olacak” şeklinde konuştu.

DUMAN: ÜLKE MESELELERİNDE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Genel kurulda konuşan Erzurum Şube Başkanımız Abdullah Duman ise sendikacılıkta esas meselenin üyelerin mali ve özlük haklarını korumak ve geliştirmek olduğunu belirterek “Biz sendikacılığa yeni bir boyut daha ekledik ve ülke meselelerinde sorumluluk alarak elimizi taşın altına koyduk” dedi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini ve sorunlarını her zaman gündeme getirdiklerini belirten Abdullah Duman, şube yönetiminin ve temsilcilerin bu konuda büyük mücadele verdiğini sözlerine ekledi. Duman başta Genel Başkanımız Metin Memiş olmak üzere genel kurula katılan herkese teşekkür etti.

Gerçekleşen genel kurula Ağrı Şube Başkanımız Fevzi Mağal, Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Şenol Şahin, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Artvin Şube Başkanımız Fehmi Er, Bayburt Şube Başkanımız Fikret Lökoğlu, Düzce Şube Başkanımız Ayhan Büyükbingöl, Erzincan Şube Başkanımız H. İbrahim İçoğlu, Gümüşhane Şube Başkanımız Yunus Yılmaz, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali Baki, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanımız Cesur Öztürk, Kocaeli Şube Başkanımız Erdal Yıldırım, Muş Şube Başkanımız Fehmi Kuzey Vurar ve Trabzon Şube Başkanımız İdris Aydın da katıldı.

PAYLAŞ :