Memiş: Türkiye, Politika Belirleyen Bir Ülke Haline Geldi
25 Aralık 2017, Pazartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve İdris Baykan’la birlikte Gümüşhane Şubemizin 4. Olağan Kongresine katıldı. Kongrede tek aday olan mevcut Şube Başkanımız Yunus Yılmaz yeniden başkanlığa seçildi.

Programda konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, yıpranma payı süreci hakkında bilgi verdi ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde ABD’nin Filistin ve Kudüs üzerine oynadığı oyunlardan bahseden Memiş, “Türkiye eskiden satrancı kenardan izleyen bir ülkeydi. Bölgemizde, sınırımızda oyunlar oynanıyordu, 10 binlerce kilometre öteden gelen ülkeler orada toprak paylaşma derdindeydi ama biz kenardan izliyorduk. Artık Suriye politikasında, sınır bölgemizdeki politikalarda Türkiye kenarda bekleyen bir ülke değil. Satrancı iyi oynayan, oyunları bozan, oyun kuran bir ülke haline geldi. Yine aynı şekilde, ülkemiz üzerinde de oyunlar oynanıyordu. 15 Temmuz darbe girişimi de bunlardan biridir. Milletimiz darbeye karşı bir ve beraber oldu, milli iradesine sahip çıktı. Türkiye, artık üzerinde oyun oynanan değil, kurulan oyunları bozan, kendi politikalarını belirleyen ve kabul ettiren bir ülke haline geldi” diye konuştu.

MEMUR-SEN BU ÜLKENİN SAĞLAM SİGORTALARINDAN BİRİSİDİR

Sendikacılığın bir mücadele alanı, hak arama mücadelesinin yapıldığı yer olduğunu belirten Memiş, “Memur-Sen, ülkeyi yeniden inşa edecek erdemliler hareketidir. Kuruluş kodlarımıza uygun hareket ediyor ve yeni Türkiye’nin inşasına katkıda bulunuyoruz. Zaman zaman malum sendikalar bizi eleştiriyor. Sendikanın ne işi var başörtüsüyle dediler. Memur-Sen’in başlattığı imza kampanyasıyla bu ayıbı ortadan kaldırmıştık hatırlarsanız. Gerçek sendikacılık buydu. Memur-Sen Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak bu ülkenin sağlam sigortalarından birisi” dedi.

YIPRANMA PAYI DÜZENLEMESİ TBMM’YE GELECEK

“Yandaş sendika” eleştirilerine, “Milletin yanında olmak, milletin yanında olanların yanında olmak, ümmetin, mazlumların yanında olanların yanında olmak, bu ülkenin geleceğini korumak için kefen giyerek milletin önünde olanların yanında olmak yandaşlıksa evet yandaşız, yandaş olmaya da devam edeceğiz” diyerek cevap veren Memiş, sendikal faaliyetlerimiz hakkında bilgi verdikten sonra sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği “yıpranma payı” konusunda da açıklamalarda bulundu. Memiş, bu sorunun da kısa süre içerisinde çözülmesi için görüşmeleri sürdürdüklerini ifade ederek en son AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’tan ilgili düzenlemenin TBMM’ye geleceği bilgisini aldıklarını söyledi. 

Gümüşhane Şube Başkanımız Yunus Yılmaz ise konuşmasında Gümüşhane’de bine yakın üye sayısıyla sendikacılığı alınların akıyla yaptıklarını belirterek, her zaman çalışanların taleplerinin, dertlerinin, sıkıntılarının her zaman ve her zeminde takipçisi olacaklarını söyledi. Divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak'ın yaptığı kongrede yapılan seçim sonucunda Yunus Yılmaz başkanlığındaki yönetim kuruluna Alptekin Giresunlu, Mehmet Toksoy, Caner Aktaş, Engin Karabulut, Derya Bayrak ve Cemil Ülker seçildi. Gümüşhane Şubemizin 4. Olağan Kongresine Bayburt Şube Başkanımız Fikret Lökoğlu, Erzurum Şube Başkanımız Abdullah Duman, Giresun Şube Başkanımız Kerim Süral ve Trabzon Şube Başkanımız İdris Aydın da katıldı.

PAYLAŞ :