Sönmezoğlu: Peygamberimizin Ahlakı Kuran Ahlakıydı
28 Kasım 2017, Salı

Sendikamız tarafında iki haftada bir düzenlenen “Ufkumuzu Aydınlatanlar” söyleşisinde bu hafta Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Peygamber Efendimizin (SAV) örnek hayatından kesitler sundu.

Peygamberimizin güzelliklerin kendisinde toplanmış, örnek bir şahsiyet olduğunu ifade eden Mehmet Sönmezoğlu, “Peygamber Efendimiz üstün kişiliği, güvenilirliği, insana değer vermesi, hakkı gözetmesi, sabırlı ve hoşgörülü oluşu ile en güzel örnektir” dedi. Hz. Muhammed (SAV)'in en önemli özelliğinden birinin; başkalarına önerdiği nasihatleri ve ahlak kurallarını önce kendi yaşamında uygulaması olduğunu söyleyen Sönmezoğlu, “O, kendini başkalarından üstün görmemiş, Kuran-ı Kerim'in öğütlerini ve yasaklarını yaşamının her anında uygulamıştır” ifadelerini kullandı. Peygamber Efendimizin mükemmel ahlakını ciltler dolusu kitaplarla bile anlatmanın mümkün olmadığını belirten Sönmezoğlu, Peygamberimizin ahlakının Kuran ahlakı olduğunu dile getirdi. Sönmezoğlu, “Peygamberimizin ahlak ve yaşayışı Hz. Aişe Annemize sorulduğu zaman "Siz Kuran okumuyor musunuz? O’nun ahlakı Kuran’dan ibaret idi” diye cevap vermiştir” şeklinde konuştu.

ART NİYETLİ OLAN BİR TAKIM SÖYLEMLER VAR

Peygamber Efendimiz (SAV) ve Dedesi Abdülmuttalib’in asla putlara tapmadığını belirten Mehmet Sönmezoğlu, Hz. Muhammed’in (SAV) “Ben; dedem İbrahim’in duası, Kardeşim İsa’nın muştusu (müjdesi), ve anamın rüyasıyım” dediğini ifade etti. Eksiklerimizi görerek ecdadımızın Kuran’a ve Peygamberimize gösterdiği saygıyı göstermemiz gerektiğini söyleyen Sönmezoğlu, “Cenabı Allah’ın zikredildiği ayetlerin neredeyse tamamında ‘Allah’a itaat edin, Resulullah’a itaat edin’, ‘Resulullah’a asi olan Allah’a asi olmuş gibidir’ ayetleri geçmektedir. Bu ayetlere rağmen son zamanlarda Kuran’a göre İslam, Kuran İslam’ı diye insanlara ilk bakışta cazip gelen ama art niyetli olan bir takım söylemler var. Resullullah’ın olmadığı, örnek teşkil edecek bir zatın olmadığı İslam, nasıl bir İslam olabilir. Peygamberi aradan çıkardığımız zaman Allah korusun bir nesil sonra ne Peygamberimizin namaz kılma şekli kalır nede oruç tutma şekli kalır” dedi.

HADİSLERE VE SÜNNETLERE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Peygamberimizin hadislerine ve sünnetlerine çok ihtiyacımız olduğunu söyleyen Sönmezoğlu, “Kişisel olarak ihtiyacımız var, aile olarak ihtiyacımız var ve toplum olarak ihtiyacımız var. Efendimiz şuan bizim evlerimize, iş yerimize geldiği zaman ne der diye düşünmek lazım. Bugün kurumlarda ailelerde israf almış başını gitmiştir. Hz. Peygamberimizin israfa karşı nasıl davrandığını öğrenmemiz lazım. Size bir müjde vererek sözlerimi noktalıyım; Peygamber Efendimiz bir sahabeye ‘Sadece sözleriyle değil davranışları ve kalbiyle de Allah’a ve O’nun Resulüne bağlı olanlar asla ve asla Peygamberden ayrı kalmayacaklardır. Onlar cennette nebilerle, sıdklarla, şehitlerle, salihlerle beraber olacaklardır. Onlar ne güzel arkadaşlardır.” Rabbim cümlemizi bu müjdeye dâhil etsin” diye konuştu.     

PAYLAŞ :