Uluslararası Sempozyumumuz Tamamlandı
21 Kasım 2017, Salı

Sendikamız tarafından düzenlenen Uluslararası Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sempozyumumuz oturumların ardından işbirliği anlaşmalarının imzalanmasıyla sona erdi.

Sempozyumun kapanışında konuşan Genel Başkanımız Metin Memiş, 20 ülkeden gelen sendika temsilcilerinin toplantıya katılmasının çok değerli olduğunu belirterek sendikamızın uluslararası sendikal faaliyetlere büyük önem verdiğini dile getirdi. Sempozyumda farklı ülkelerden sendika temsilcilerinin birbirinden faydalandığını söyleyen Metin Memiş, “Sağlık-Sen olarak 244 bin üyesiyle zaten büyük bir aileydik. Ama artık dünyanın her yerinden sizin gibi değerli sendikacı dostlarımızla bu ailemiz daha da büyüdü” diye konuştu. Sempozyuma katılan davetlilerin artık Türkiye’de bir evi olduğunu ifade eden Memiş, “Biz de artık biliyoruz ki dünyanın birçok ülkesinde sizin gibi dostlarımız var” diyerek katılım sağlayan 20 faklı ülkenin sendika temsilcilerine teşekkür etti.

Sempozyumda uluslararası alanda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları ve birçok önemli başlık ele alındı. Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen ana oturuma Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek moderatörlük yaptı. SASAM İşgücü Politikaları ve Sendikal Haklar Direktörü ve Gazi Üniversitesi İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın ile SASAM uzmanlarımızdan Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin’in konuşmacı olarak yer aldığı oturumda “Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Sağlık Sistemi” konusu ele alındı.

ÜLKE SUNUMLARI YAPILDI

2 gün süren sempozyumda “Ülke Sunumları” başlığı altında 4 oturum gerçekleşti ve 20 ülkenin sendikal alanda sorunları ve faaliyetleri anlatıldı. Moderatörlüğünü Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş’un yaptığı birinci oturumda; Karadağ Bağımsız Sağlık Sendikası Başkanı Dr. Ljiljana Krivokapic, Makedonya Cumhuriyeti Sağlık, Eczacılık ve Sosyal Güvenlik Sendikası Başkanı Dr. Ljubisha Karanfilovski, Bosna Hersek Tuzla Kantonu Bağımsız Sağlık Çalışanları Sendikası Başkanı, Dr. Adisa Fakic, Sırbistan Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Güvenlik Sendikası Başkanı, Dr. Zoran Savic, Kosova Sağlık Sendikaları Federasyonu’ndan Dr. Blerim Syla, Arnavutluk Sağlık Çalışanları Sendikası’ndan Adriatik Beluli ve Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Sendikası’ndan Dr. Milenko Granulic konuşma yaptı.

Moderatörlüğünü SASAM İşgücü Politikaları ve Sendikal Haklar Direktörü ve Gazi Üniversitesi İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın’ın yaptığı ikinci oturumda ise Kırgızistan Cumhuriyeti Sağlık Çalışanları Sendikası'ndan Naken Saaliyev, Ukrayna Sağlık Çalışanları Sendikası'ndan Sergey Kubanskiy, Rusya Federasyonu Sağlık Çalışanları Sendikası'ndan Mihail Androchnikov, Tajikistan Sağlık Çalışanları Sendikası'ndan Gulnora Zoirbekova konuşmalarını gerçekleştirdi.

İkinci gün gerçekleşen üçüncü oturumun moderatörlüğünü SASAM Uzmanı ve Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin yaptı ve oturumda Endonezya Sağlık Çalışanları Sendikası’ndan Evi Krisnawati, Somali Sağlık Çalışanları Sendikası’ndan Shukri Mohamed Hussien, Gana Sağlık Sendikası’ndan Atcgulo Fatimah, Pakistan Sağlık Çalışanları Sendikası’ndan Haji Muhammad Saeed, Cezayir Sağlık Çalışanları Sendikası’ndan Idriss Rebouh ve Gana Doktorlar Birliği’nden Leslie Issa Adam-Zakariah konuştu.

Sempozyumun dördüncü ve son oturumunun moderatörlüğünü Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek yaparken oturumda konuşmacı olarak Azerbaycan Sağlık Çalışanları Sendikası’ndan Cavid Memmedov, Özbekistan Sağlık ve Eczacılık Çalışanları Sendikası’ndan Farhodjon Khanapiyaev, Kazakistan Sağlık Çalışanları Sektörel Sendikası’ndan Aleksandra Madiyarova, Moldova Cumhuriyeti “SENETATYA” Sendikası’ndan Bradu Diana yer aldı.

Sempozyuma katılım sağlayan 20 ülkenin kadın sendika temsilcileriyle Genel Başkanımız Metin Memiş ve Kadınlar Komisyonu Başkanımız Burcu Gülcan, bir araya gelerek kadınların iş hayatında yaşadığı sorunlar ve kadınların sendikal hakları üzerine toplantı gerçekleştirdi. 20 ülkeden sendikacı katılımcılarla gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sempozyumu, katılan tüm sendika temsilcileriyle düzenlenen işbirliği protokolü imza töreni ile sona erdi.

 

 

PAYLAŞ :