Genel Müdür Akçakaya’dan Sağlık-Sen’e Ziyaret
04 Ocak 2017, Çarşamba

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü İbrahim Barbaros Akçakaya ve beraberindeki heyet sendikamızı ziyaret etti. Genel Başkanımız Metin Memiş ziyarette Sağlık-Sen ve SASAM’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi, sağlık çalışanlarının sorunlarını iletti.

Memiş ziyarette yaptığı konuşmada, sağlık hizmetlerinde bilimsel araştırmaların yapılması ve tahlil edilmesi için SASAM’ın kurulduğunu belirterek, “Sağlık, sosyal ve iş gücü politikalarını bilimsel çalışmalar ışığında çağdaş standartlara kavuşturacak akılcı çözümler üretmek için SASAM’ı kurduk. Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’ın da SASAM’ın çalışmalarına önem verdiğini ve çıkan sonuçları önemsediğini biliyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet alanında gelişmeleri küresel ölçekte takibini ve raporlamasını yapmak adına SASAM, iyi bir fırsattır. Bu noktada sizin de çalışmalarımıza destek vereceğinize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

SGGM İLE 2 PROJE YAPACAĞIZ
Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü ile 2 proje gerçekleştireceğimizi ifade eden Memiş, “Türkiye genelindeki tüm sağlık çalışanlarının sağlıklı yaşam becerilerinin arttırılmasına yönelik bir çalışma yapıyoruz. Ayrıca, yaklaşık 3 ay önce SASAM Halk Sağlığı Günlerimize katılan Sağlık Bakanımızın programımızda yaptığı konuşmasındaki çağrısına istinaden söz vermiş olduğumuz gibi sağlık çalışanlarının vücut kitle indekslerinin belirlenip, sağlık alanında emek verenlerin spor ve fiziksel aktivitelerle herkese örnek olması için çaba göstereceğiz. Bunun yanında sağlık okur yazarlığının geliştirilmesi konusunda yaptığımız çalışmaları sahada uygulamak için harekete geçiyoruz” dedi.



Daha sonra Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek, SASAM’ın yaptığı çalışmalar ve yayınlarını içeren bir sunum gerçekleştirdi. 

SASAM Direktörlerimizden Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ise Sağlık Çalışanlarının BKI Düzeylerinin Belirlenmesi - Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri ile BKI Düzeylerinin Azaltılması Araştırması ve Sağlık Okur Yazarlığının Geliştirilmesi konusunda sunum yaptı.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü İbrahim Barbaros Akçakaya da konuşmasında, sunumlar için teşekkür ederek, SASAM’ın faaliyetlerini yakından takip ettiklerini söyledi. Akçakaya, önümüzdeki günlerde beraber organizasyonlar yaparak sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümüne katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Himmet Bayar da katıldı.

 

 

 

PAYLAŞ :